The Circle Tüm Etkinlikleri
The Circle’da ürettiğimiz mimarlık ve tasarım odaklı projelerin yanı sıra, bir ‘açık-alan’ olarak çeşitli kültür-sanat etkinliklerine ve konuşmalara ev sahipliği yapıyoruz. Tiyatrodan edebiyata, sinemadan müziğe kadar çeşitli alanlardaki etkinlikler, The Circle’ın çok disiplinli bir platform olma özelliğini destekliyor.
Onaranlar Kulübü Buluşması
Yılın en uzun günü 21 Haziran’da Onaranlar Kulübü Buluşması No. 8 The Circle Space ev sahipliğinde gerçekleşiyor.
Hikaru Dorodango Workshop
Hikaru Dorodango, killi toprağın, incelikle ve sabırla işlenerek, göz alıcı kürelere dönüştürüldüğü bir Japon sanatıdır.
Toprağın birçok haliyle çalışan Mono Earth, bu Japon sanatını birlikte deneyimlemek için sizlerle The Circle Space ’de aynı masada buluşuyor.
Can Cumalı ve Çağlar İşbilir ’in yürütücülüğünde gerçekleşecek olan buluşma, bir çamur topunun yalnızca ellerle neye dönüşebileceğine tanıklık etmek isteyen herkese açık. Bir tarafatan Kapadokya şaraplarını yudumlarken bir taraftan da toprağın ışıltısını açığa çıkaracağımız etkinlikte her bir katılımcının kendi parlak toprak küresi ile masadan ayrılması planlanıyor.
18 Şubat Cumartesi ve 19 Şubat Pazar günü gerçekleşecek iki tarih seçeneğinden size uygun olanı seçebilirsiniz.
Jazz Konseri
Bu performansta Ceren Temel loop station ve vokal prosesörü ile vokal ses katmanları, ses efektleri ve doğaçlamalardan oluşan bir performans sergilerken Berlin’de yaşayan sanatçı Lady Gaby ise, kadın hakları; kadın cinayetleri, cinsiyet eşitsizliği ve benzeri konularda yazdıkları ingilizce metni ile beraber performansını sergileyecektir.
Ceren Temel’in uzun zamandır hayalini kurduğu bu proje, sosyal medya aracılığıyla Lady Gaby ile iletişime geçmesi sonucunda ortaya çıktı. Berlin’de de gerçekleşecek bu projeyi, sanatçının İstanbul’a gelmesiyle ilk önce İstanbul’da yapmaya karar verdiler. Bu özel ve önemli performans 19 Eylül’de saat 20:30’da Beyoğlu’nda The Circle Space’te gerçekleşecek.
Woodlife Sergileri
Woodlife Sergileri, Türkiye ayağında İstanbul’da iki farklı lokasyondaki ve Ankara’daki ana sergilerin yanı sıra, İzmir ve Hatay’daki gezici sergiler aracılığıyla ilgililer ile buluşmayı hedefliyor. 2021 kış ve 2022 ilkbahar sürecininde bizlerle olacak olan Woodlife Sergileri için web sitesini inceleyebilirsiniz.
Vogue Atölyesi
Pembe Hayat tarafından düzenlenen KuirFest kapsamında gerçekleşen Habibitch eğitmenliğindeki Vogue Atölyesi The Circle'ın mekanı Circle SPace'te gerçekleşti.
Kent & Ekoloji
Circle Seminar, Dilek Yürük eğitmenliğinde Kent ve Ekoloji adlı bir seminer ile devam ediyor. Detaylı bilgi için etkinlik sayfasını inceleyin.
Mimarlıkta Genç Girişimler / Studio V
Circle Talks: Mimarlıkta Genç Girişimler yayınları Studio V ekibini ağırladığımız bir oturum ile devam ediyor. Yayında ekibi ve çalışmalarını yakından tanıma fırsatı bulacağımız gibi mimarlık çevrelerinde genç olmanın ne anlama geldiğini de tartışıyor olacağız.
Mimarlık ve Sinema: Ütopik Kentler
Circle Seminars Işıl Baysan Serim’in eğitmenliğinde ve yürütücülüğünde ‘Mimarlık ve Sinema: Ütopik Kentler’ adlı bir seminer ile devam ediyor. Seminer detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu seminer dizisinde, filmlerin ütopik kent tahayyülerini nasıl biçimlendirdiği ve temsil ettiği mimarlıkla ilişkili bir biçimde ele alınacaktır.
Mimarlıkta Genç Girişimler / AnkaraAks
Circle Talks yayınları AnkaraAks’ı ağırladığımız bir oturum ile devam ediyor. Yayında, ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalara imza atan AnkaraAks’ı ve çalışmalarını yakından tanıma fırsatı bulacağımız gibi mimarlık çevrelerinde genç olmanın ne anlama geldiğini de tartışıyor olacağız.
Piknik İle İlgili Merak Etmedikleriniz
Circle Talks, 21 Mayıs, Cuma günü Piknik Works’ü ağırladığımız bir oturum ile devam ediyor! 'Piknik İle İlgili Merak Etmedikleriniz’ başlıklı oturumda Piknik hakkında önceden konuşulmamış ve arkaplanda kalan ne varsa masaya yatırıyor olacağız.
Beyoğlu’nun Mimari Tarihi
The Circle, Zafer Akay'ın eğitmenliğinde yeni bir seminer dizisine başlıyor. Beyoğlu'nun Mimari Tarihi isimli, 17-24 Mayıs tarihleri arasında 4 oturumda gerçekleşecek seminer dizisi Beyoğlu'nun mimari tarihini, farklı dönemlere yakından bakarak anlatmayı amaçlıyor. Seminer hakkında detaylı bilgi ve biletler için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Mimarlıkta Genç Girişimler / MAP Topluluğu
Mimarlığın farklı ölçek ve alanlarından yaratıcıları konuk ettiğimiz Circle Talks canlı yayın serisi bu hafta MAP (Mimarlık Atölyesi Pamukkale) Topluluğu’nu ağırladığımız bir yayın ile devam ediyor. 22 Nisan, Perşembe günü Zoom ve YouTube üzerinden canlı gerçekleşecek etkinliğin detayları ve katılım için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Performans Sanatlarında Mekan / Istanbul Fringe
Circle Talks etkinlikleri kapsamında 1 Nisan, Perşembe günü Istanbul Fringe ekibinden Yasemin Kır, Emre Yıldızlar, Denizhan Çay ve Zeynep Uğur'u "Performans Sanatlarında Mekan" etkinliğinde ağırlıyoruz. Performans ve mekanın kesişimine odaklanan etkinlik sanat, performans ve mimari ile ilgilenen herkesin katılımına açık!
Dijital Mekanlar / Nohlab
The Circle 18 Mart, Perşembe günü, 21:00–22:30 saatleri arasında Dijital Mekanlar (Digital Spaces) başlıklı etkinliğinde Nohlab ekibinden Candaş Şişman ve Deniz Kader'i ağırlıyor. Sanat, tasarım ve teknoloji odağında disiplinler arası bir deneyim yaratmayı hedefleyen Nohlab ekibinden Candaş Şişman ve Deniz Kader yayında geçmiş ve güncel çalışmalarından bahsedeceği gibi bir kavram olarak da dijital mekan deneyimini derinlemesine ele alacaklar.
Mimarlık Konuşmaları 04: Brazavil’den Notlar
Mimari odaklı bir kültür, sanat, araştırma ve üretim platformu olan The Circle'ın her hafta mimarlığa dair bir konuyu ele alan ‘pop-up’ Mimarlık Konuşmaları Kongo üzerine bir konuşma ile devam ediyor.
Mimarlık ve Fotoğraf
Mimar ve fotoğraf sanatçısı Murat Germen’in hem kendi pratiğinden hem de mimarlık ve fotoğrafa dair teorik okumalardan faydalanacağı bu seminer mimarinin diğer ifade ve sanat alanlarıyla alakasıyla ilgilenen herkese açık.
Mimarlık Konuşmaları 03: İstanbul Mimarlık Festivali Üzerine
The Circle’ın her hafta mimarlığa dair bir konuyu ele alan ‘pop-up’ mimarlık konuşmaları dizisi, buy hafta İstanbul Mimarlık Festivali 2020 üzerine bir diğer konuşma ile devam etti.
Mimarlık Konuşmaları 02: İstanbul Mimarlık Festivali
The Circle’ın her hafta mimarlığa dair bir konuyu ele alan ‘pop-up’ mimarlık konuşmaları dizisi, İstanbul Mimarlık Festivali 2020 üzerine bir konuşmayla devam ediyor.
Mimarlık Konuşmaları 1: Afrika Yükselirken
The Circle’ın her hafta mimarlığa dair bir konuyu ele alacak ‘pop-up’ mimarlık konuşmaları dizisi, Afrika üzerine bir konuşmayla başlıyor. Bu konuşmaya Selçuk Avcı Ruanda’nın başkenti Kigali’den katılıyor, Yüksel Demir de İstanbul’dan eşlik ediyor.
İstanbul Mimarlık Festivali 2020
İstanbul Mimarlık Festivali 2020, 5-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Festival boyunca 48 etkinlik çevrimiçi olarak izleyicileriyle buluştu.
Beyoğlu’nun Mimarları
Bu seminer Beyoğlu'na tarihsel ve estetik kimliğini kazandıran mimarların hikayelerine ve çalışma tarzlarına odaklanacak. Çeşitli dönem ve üsluplardan seçilecek önemli yapılar ve mimarlar, Beyoğlu'nun tarihini mimari ve sosyolojik bir gözle incelememizi sağlayacak.
GEMSS Sohbetleri #05
GEMSS ve Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne seçilen mimarlarla, tutkuları, pratikleri ve mimarlık anlayışları üzerine çapraz konuşmalarımız sona eriyor. Beşinci sohbetimiz 23.07.2020 tarihinde 18:30’da The Circle online platformunda Cihan Sevindik, Evren Başbuğ ve Oral Göktaş ile yarışma kültürü, inşa etmenin farkı ve anlatı olarak tasarım konuları etrafında şekillenecek.
GEMSS Sohbeteri #04
GEMSS ve Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne seçilen mimarlarla, tutkuları, pratikleri ve mimarlık anlayışları üzerine çapraz konuşmalarımıza devam ediyoruz. Dördüncü sohbetimiz 16.07.2020 tarihinde 18:30’da The Circle online platformunda Ilgın Avcı ve Melike Altınışık ile yarışma kültürü, teknoloji, inşa etme ve form değeri konuları etrafında şekillenecek.
Sanat, Mimarlık ve İktidar
Sanat ve mimarlığın iktidarla olan gizli ve açık ilişkisine odaklanacak olan bu seminer, sanatsal üretim, özne, kamusal alan ve kent arasındaki bağlantıları ele alacak, ayrıca sanat ve mimarlığın politika ve toplumsallıkla olan bağlarını ele alacaktır.
GEMSS Sohbetleri #03
GEMSS ve Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne seçilen mimarlarla, tutkuları, pratikleri ve mimarlık anlayışları üzerine çapraz konuşmalarımıza devam ediyoruz. Üçüncü sohbetimiz 09.07.2020 tarihinde 18:30’da The Circle online platformunda Birge Yıldırım Okta, Emre Şavural, Fatih Yavuz ve Ramazan Avcı ile yarışma kültürü, inşa etme, peyzaj ve mimari tasarım arasında ölçeklerarası ilişkiler etrafında şekillenecek.
GEMSS Sohbetleri #02
GEMSS ve Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne seçilen mimarlarla, tutkuları, pratikleri ve mimarlık anlayışları üzerine çapraz konuşmalarımıza başlıyoruz. İkinci sohbetimiz 02.07.2020 tarihinde 18:30’da The Circle online platformunda Bihter Çelik, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Zuhal Kol ile aktivizm, katılımcı tasarım süreçleri ve yeni ifade biçimleri etrafında şekillenecek.
20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Bedenin Konumu
Katılımcılar 20. ve 21. yy’da bedeni merkeze alıp, üretim yapan kadın sanatçılar üzerinden bedenin tarihi ve farklı kültürlerdeki beden politikaları hakkında bilgi sahibi olacaktır.
GEMSS Sohbetleri #01
GEMSS ve Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne seçilen mimarlarla, tutkuları, pratikleri ve mimarlık anlayışları üzerine çapraz konuşmalarımıza başlıyoruz. İlk sohbetimiz 24.06.2020 tarihinde 18:30’da The Circle online platformunda Alper Derinboğaz, Burak Pekoglu ve Buşra Al ile teknolojik arayışlar ve bağlamsal yaklaşımlar etrafında şekillenecek.
Yoga Dersi
Tatiana Kirillova’nın Yoga’ya yaklaşımı fiziksel, zihinsel ve spiritüeli bütüncül bir anlayışla bir araya getiriyor. Kirillova’ya göre deneyimlerimiz yaşadıklarımız değil aksine bunları nasıl dönüştürdüğümüz. Gerçek bir mutluluk, şartlar ne olursa olsun, o anda ne kadar üzgün veya sevinçli olsak da her zaman bizim elimizde olan bir şey.
Sanat, Felsefe Ve Mimarlık: Çapraz Okumalar
“Çarpraz Okumalar”, her biri kendine özgü bir anlam evreni içeren sanat, felsefe ve mimarlık alanlarını, karşılıklı ilişkilerinde, ortak yaratıcı kesişim noktalarına işaret edecek biçimde, diyalektik iç içe okuma çabasıdır. Seminerin amacı; ‘görünmeyen’ düşüncenin ‘görünür’ biçimle olan ilişkisinde ‘yapma’ ve ‘olma’ bağlamlarındaki yaratıcı rolünün ortaya koyulmasıdır.